Ik ben iemand die over het algemeen snel woorden kan geven aan mijn gedachten. En omdat m’n hoofd altijd vol zit heb ik in het verleden nooit echt geleerd hoe ik om moest gaan met stilte. Ik vond stilte over het algemeen vrij ongemakkelijk, saai, maar ook simpelweg te confronterend.

Maar gelukkig word je wat ouder en met de tijd heb ik geleerd om de stilte te gaan waarderen en ook steeds beter te interpreteren. De stilte in mezelf, maar ook in de omstandigheden, de drukte en hectiek van deze tijd.

EEN KOSTBAAR GOED

Stilte, ik ben het echt gaan schatten op waarde, het is een kostbaar goed. Helend juist op die momenten dat er niet altijd antwoorden zijn. Ik las onlangs een uitspraak hierover dat het leven soms makkelijker is als je de stilte leert te accepteren in plaats van het blijven zoeken naar antwoorden.

DE GOUDEN TIP

De gouden tip die ik je wil geven als je dit ook zoekt: blijf niet zitten op de bank, maar zoek de stilte buiten, ga de natuur in, zoek de ruimte, wandel en laat je zintuigen het overnemen van je denken.

Stilte, vanuit ervaring weet ik hoe waardevol het is, het is me op het hart geschreven. Het komt daarom ook niet voor niets terug in mijn bedrijfsnaam:

Tijd voor je Hart
Tijd nemen voor jezelf
 Loskomen van de stemmen van de omgeving
♥ Rust vinden om naar binnen te keren en te zoeken naar dat wat er in je hart leeft.
Terug naar de bron, je hart, daar waar je echte ik vorm krijgt.

Wil jij ook leren hoe je stil kunt worden en jouw omstandigheden of situatie? Bel of mail me dan gerust (Contact). Dan kunnen we samen kijken hoe we dat vorm kunnen geven