Loading...

Tips & Inspiratie

Inspiratie

Je hoofd leegmaken, hoe dan?!

Je kunt het vandaag niet missen, het is ‘Black Friday.’ Een dag waarop we massaal gaan inslaan en op zoek gaan naar de mooiste aanbiedingen. Misschien vind je wel een prachtig cadeau voor je familie of voor je kinderen en wat kun je je dan blij en voldaan voelen als je dat prachtige cadeau met 30% korting kunt inslaan!

FOMO

Ja prachtig, maar toch krijg ik er ook kriebels en een onrustig gevoel van, zo’n dag als vandaag. Ik heb het idee dat ik iets mis als ik vandaag niet ga shoppen, dat ik dom bezig ben omdat ik iets mis wat ik misschien wel heel hard nodig heb. Dat ik achter de feiten aanloop als ik er vandaag niet aan toe kom…..FOMO noemen ze dat ook wel: Fear of missing out

“Black Friday is eigenlijk een grote magazijnopruiming van de winkeliers,” zei iemand tegen me. Ik dacht: ja, op zich prima actie. Maar misschien zou het helpen als ik het voorbeeld van de winkeliers nu eens zou toepassen op mijn eigen leven: magazijnopruiming houden in mijn huis, maar ook in mijn hoofd. Want door dit soort dagen, krijg ik er niet alleen veel spullen bij, wordt mijn huis nog verder volgepakt met prachtig speelgoed en mooie spullen, maar het levert me vooral ook veel ‘rommel’ op in mijn hoofd. Soms past het er gewoon even niet meer bij. Het is nodig om op te ruimen: om alles wat we hebben verzameld in onszelf eens bij elkaar te pakken en te sorteren, om zo ook ruimte te maken voor het nieuwe wat binnenkomt.

Hoofd leegmaken

Magazijnopruiming in je hoofd kan dus best een hoop opleveren, maar je hebt wel afnemers nodig. Wie heeft er een luisterend voor jou als jij dingen wilt opruimen? Wie helpt jou bij jouw Black Friday?

Gelukkig hoor ik ook geluiden dat Black Friday niet alleen vandaag is, Pfff, wat een opluchting! Neem dus je tijd, ga op zoek naar dat wat jij nodig hebt! In Amerika krijgen ze er zelfs vrij voor….