Heb jij ook zo’n heerlijk weekend gehad? Ik heb echt genoten van het fantastische lenteweer, de extra vrije dagen, de wandelingen in de natuur, mijn gezin en de heerlijke boodschap van Pasen: de boodschap van een nieuw begin.

Een nieuw begin, zo ervaar ik Pasen dan. Maar waarom is het nodig om steeds weer een nieuw begin te maken? Bij mij heeft het ook te maken met opnieuw focussen. Focussen omdat mijn hoofd anders echt overloopt met dingen die belangrijk zijn en mijn aandacht opeisen.

Vandaag begon de dag voor mij ook zo. Zoveel dingen die om aandacht schreeuwden. Meestal in de vorm van allerlei stemmetjes in mijn hoofd: Wilma, denk je aan je kinderen die vakantie hebben, denk je aan gezond eten na de feestdagen, denk je aan je nieuwe coaching gesprekken van vandaag, denk je aan jezelf (omdat ik een aantal nachten heb wakker gelegen van onrustige darmen), denk je aan je overstromende wasmand……en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het overspoelt me dan op een gegeven moment en het legt me lam, er komt niets meer uit.

Herkenbaar?

Wat mij helpt? Mezelf terugtrekken, in stilte, filteren en me richten op mijn ‘hoofdfocus’. Ik kom dan toch weer uit bij Pasen. Het grote feest van het ultieme nieuwe begin. Jezus, mijn focus op Hem in mijn leven en wat hij voor mij heeft gedaan en nu nog voor mij is! In het licht van Zijn stem vallen alle andere stemmen stil.

Voor jou betekent Pasen misschien wel iets heel anders, het begin van een ‘iets anders nieuws’? Tenminste, ik wens je toe dat er voor jouw ook iets nieuws mag en kan beginnen. Afstand doen van het oude, begin van het nieuwe. Focus op wat echt belangrijk is. Fris en fruitig als het voorjaar, goed voor ons allemaal!