Loading...

WILMA LOKHORST

Ik kan me voorstellen dat je iets meer wilt weten over wie er nu achter Tijd voor je Hart zit. Zoals gezegd, ik ben Wilma Lokhorst (46) getrouwd met Corné en samen hebben we 3 kinderen. Ik woon en werk in het mooie Scherpenzeel, het dorp waar ik geboren en getogen ben. Ik houd erg van wandelen, ons hondje Raffy en heerlijke cappuccino’s. Verder sport ik graag en ben ik al jaren actief bij de Alpha cursus en het jeugdteam van onze gemeente. 

 

WAAR KOM IK VANDAAN?

Oorspronkelijk kom ik uit de financiële wereld waar ik 20 jaar als adviseur bij de Rabobank heb gewerkt. Ik heb er een goede tijd gehad, maar ik merkte dat de omgeving me steeds minder ging passen. De druk op doelstellingen en targets werd steeds verder opgevoerd en ook privé gebeurde er veel. In die tijd probeerde ik zo goed als het kon alle ballen in de lucht te houden. Ik wilde namelijk een goede moeder, echtgenote, collega, vriendin etc. zijn. Dit past ook bij mijn karakter. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben een echte perfectionist. ‘Wat je doet, doe je ook goed’ is mijn motto. Totdat ik vastliep, mezelf helemaal kwijt was en een burn-out kreeg. Ik wist het eigenlijk al een hele tijd: het moet echt anders, maar hoe?!

 

HET ROER OM

Er volgde een turbulente periode. Naast dat ik me soms erg verward voelde en niet meer wist welke kant ik op wilde, kwam er ook ruimte voor rust en bezinning. Door veel te praten, maar ook te luisteren naar de dromen van mijn hart kwam er ruimte voor iets nieuws en heb ik het roer omgegooid. Ik heb mijn baan opgezegd en ben een deeltijd studie gaan volgen als maatschappelijk werker (Christelijke Hogeschool Ede). Vervolgens heb ik een opleiding gevolgd bij TotalBalance en ben ik sinds 2018 aangesloten bij het netwerk van christen coaches. 

DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Wat ik in deze periode vooral heb geleerd is om meer te genieten van het gewone, mild te mogen zijn voor mijzelf en voor anderen en krachtig(er) in het leven te staan. Ik heb ervaren dat die kracht juist ligt in de kwetsbaarheid.

 

Tijd voor je Hart is gestart in 2018 en komt voort uit mijn eigen zoektochten in het leven en het verlangen om m’n kennis en ervaring met anderen te delen en zo jou ook weer een stukje op weg te kunnen helpen.

.