Loading...

Blog

Inspiratie

Anders loslaten?

Het is deze week de ‘week van de werkstress.’ Als wandelcoach inspireert de natuur mij met dagelijkse thema’s en vraagstukken.

Als ik inzoom op het thema ‘stress’ en kijk naar de bomen, dan weten we allemaal dat ze in de herfst hun blad laten vallen. LOSLATEN. Op zich is loslaten al een kunst. We weten ook dat het soms nodig is om ons stressniveau te laten zakken. Maar toch, in het loslaten van het blad van de bomen zie ik zeker nog wel iets waar wij van kunnen leren!

Wanneer wij loslaten zijn we vaak geneigd om dat wat we hebben laten vallen tóch weer op te pakken. We proberen het weer in te passen in ons leven.                                 
Maar kijkend naar de boom, kunnen we zien dat dat zo niet werkt. Die boom zegt ons dat als we loslaten, we het blad gewoon moeten laten liggen. Je hoeft er niet van weg te lopen, je mag er gewoon bij blijven staan. Maar je moet het niet op de ‘oude en vertrouwde’ manier weer gaan gebruiken, het is immers dor blad geworden.

Loslaten kun je zo ook zien als een vorm van HERGEBRUIK: maak ruimte voor iets nieuws en laat het oude in je leven dienen als voedingsbodem voor jezelf en je omgeving. Net als de boom …